Hoe onderscheid ik mij?

Aanvoelen, ontdekken, verbinden, loslaten. Deze essentiële stappen bij het helpen van mensen en organisaties blijk ik iedere keer weer van nature op de juiste manier en op de juiste momenten uit te voeren. Het gaat bijna ‘als vanzelf’ en ik krijg er vaak ontroerende feedback op.

‘Hoe weet je dat?’
Toen ik zo’n 25 jaar geleden voor het eerst mensen ‘las’, kreeg ik al reacties terug zoals ‘spijker op zijn kop’, ‘in de roos’ en ‘hoe weet je dat?’. Nog steeds zijn dat de standaardreacties wanneer mensen geconfronteerd worden met mijn werk en mijn resultaten.

‘Hoe doe ik het?’
Het is het meest makkelijke én het meest moeilijke stukje in mijn werk: erop vertrouwen dat wat komt het juiste is, in welke vorm of hoedanigheid het zich ook aandient. Door een combinatie van onbevangenheid/naïviteit, vertrouwen en positieve ervaringen uit het verleden lukt mij dat op een of andere manier iedere keer weer naar tevredenheid van mij zelf en vooral anderen.

Zowel in mijn werk als marketing- en communicatieadviseur, accountmanager, docent/trainer en coach heeft dit mij en vele anderen veel goeds gebracht.

De vier fasen in het kort
Ik voel aan welke energie er in of om jou of jouw organisatie heerst en wat het met jou of je organisatie doet. Ik ontdek wat het wil, hoe het verandert en waar het wel en niet lekker stroomt. Ik verbind allerlei informatie die ik ontvang en geef dit aan jou terug. Door je bewust te worden van deze informatie, ontstaan bij jou of jouw organisatie nieuwe inzichten, antwoorden en oplossingen. Dat is voor mij het moment om los te laten.