Wat wil ik betekenen?

De betekenis van ons leven zit in het verschil dat we maken in het leven van anderen. – Nelson Mandela

Ons verstand heeft maar een beperkte oplossingscapaciteit. Grote namen als Albert Einstein, Carl Jung, Mahatma Ghandi komen allemaal tot diezelfde conclusie. Gelukkig heeft ieder mens nog meer manieren om te weten.

Fysiek weten (kippenvel, kramp, spierpijn), emotioneel weten (knoop in de maag, brok in de keel) en intuïtief weten: we maken het allemaal wel eens mee, ook jij. Maar velen zijn verleerd om deze manieren actief te gebruiken of te begrijpen, misschien ook jij?

Ik wil/kan voor jou van betekenis zijn door je te helpen deze andere vormen van weten bewuster te gebruiken en beter te begrijpen. Hierdoor zul jij jezelf of jouw eigen organisatie beter leren begrijpen en sneller en makkelijker tot de juiste inzichten, antwoorden en oplossingen komen wanneer er iets aan de hand is of verwacht wordt.

Fysieke, emotionele, mentale klachten zijn beter te begrijpen en vaak zelfs op te lossen wanneer je vanuit alle vier vormen van weten er mee bezig bent.

Hetzelfde geldt bij organisatie voor verstoringen in processen, beleid, gedrag en cultuur. Als verstand het niet kan oplossen, wordt het tijd om op andere wijze de oorzaak en de oplossing te achterhalen. Ik kan/wil je daarbij van betekenis zijn.