Wie ben ik?

Gezin
Als derde kind van vier ben ik opgegroeid in een eenvoudig doch liefdevol gezin. Mijn vader was arbeider, mijn moeder huisvrouw. In mijn beginjaren woonden ook opa en oma in hetzelfde huis. Inmiddels ben ik zelf vader en doe mijn best een zelfde eenvoudig en liefdevol gezin te creëren.

Communicatie
Al vanaf mijn 8e zijn lezen en schrijven mijn hobbies en vanaf ongeveer mijn 12e kwam daar discussieren/filosoferen bij. Nog steeds mag ik graag tijd besteden aan deze drie activiteiten. Inmiddels is het hele brede gebied van communicatie één van mijn grote passies, waarbij vooral non-verbale communicatie en intrapersoonlijke communicatie (communicatie met jezelf) mijn specialiteiten zijn.

Spiritualiteit
Zo rond mijn 18e ontdekte ik de wereld van de spiritualiteit: Oosterse denkwijzen, yin-yang, tarot, boeddhisme, sjamanisme, alternatieve geneeswijzen, etc. Ik voelde mij helemaal thuis in deze wereld. Op veel vragen vond ik een antwoord en ook weer nieuwe vragen. Ik bleek een talent te hebben als ontvanger van onderbewuste informatie/energie en kon al snel mensen helpen om hun  vragen, problemen en kwesties te duiden en hen inzichten te geven. Zo ontstond mijn tweede passie: spiritualiteit.

Familiekoord
Verbind deze twee passies, communicatie en spiritualiteit, met het kenmerk van hulpverlening dat als een rode draad door de generaties van mijn familie loopt (veel in de familie werken in onderwijs, zorg of pastorale hulp) en het wordt snel duidelijk wat mijn taak op deze aarde is.

Groeien
Passie en talent alleen vond ik niet voldoende. Om écht iets te kunnen betekenen, vond ik ook kennis en kunde van groot belang.

Ook hier kun je de vier niveaus van de complete mens herkennen:
–> lichaam/fysiek=kunde,
–> hoofd/mentaal=kennis,
–> hart/emotioneel=passie
–> ziel/spiritueel=talent.

Zodoende heb ik mij op deze gebieden verder geschoold. Na mijn HBO-opleiding heb ik onder andere een post-HBO opleiding op het gebied van communicatie gevolgd, een opleiding ‘intuïtieve ontwikkeling’ en een 3-jarige opleiding tot holistisch-energetisch therapeut. Nu kan ik vanuit de vier dimensies Passie, Talent, Kennis en Kunde mensen en organisaties weer op weg te helpen.

De mening van anderen
Wanneer je aan mensen in mijn omgeving zou vragen ‘wie is Rob?’, dan komen meestal de volgende woorden voorbij: Positief, Inspirerend, Enthousiast, Echt.