Boeiend presenteren

Wil jij ook dolgraag ontspannen, zelfverzekerd en overtuigd van jezelf voor een groep presenteren? En dat het publiek geboeid naar je luistert en enthousiast wordt van jouw verhaal? Ja?

Het kan. Echt waar! En ook jij kunt het, met PEL!

PEL is dé succesformule voor een presentatie die iedereen durft te geven.

PEL behandelt de drie allesomvattende aspecten van een presentatie: uitstraling (Pathos), authenticiteit (Ethos), en inhoud (Logos). In deze workshop ga je actief aan de slag met jouw eigen authenticiteit, jouw uitstraling en jouw woorden en beelden.

Ja, maar…
Hoe begin je een presentatie op zo’n manier dat je meteen ieders aandacht hebt? Hoe houd je de spanningsboog optimaal? Wat doe je met vragen waarop je het antwoord niet weet? Hoe kun je gedrag in het publiek voorspellen, interpreteren en zelfs beïnvloeden? Hoe reageer je op onverwachte ontwikkelingen? Hoe zorg je er op een positieve manier voor dat het publiek jou lang zal onthouden? Deze en vele andere vragen komen aan de orde binnen de PEL-succesformule.

Veel zelf doen
Met de kennis van PEL ga je in deze training vooral veel doen. Iedereen zal meerdere malen voor de groep staan en vanuit de groep en de trainer komt feedback waarmee je verder kunt. Na deze workshop zul je absoluut anders tegen presenteren aankijken. Je bent meer zelfverzekerd, straalt klasse en kwaliteit uit en laat een geweldige indruk achter bij het publiek.

Inhoud
* Introductie PEL
* Jouw authenticiteit en uitstraling
* Lichaamstaal, mimiek en stemgebruik (de drie vormen van non-verbale communicatie)
* Ontspanningsoefeningen
* Opbouw van een presentatie (met speciale aandacht voor het begin en het eind)
* De aandacht van het publiek (vasthouden, loslaten, er mee spelen)
* Vragen vanuit het publiek (en wat doe je met betweters?)

Bestemd voor
* Mensen die presentaties (willen/moeten) geven
* Mensen die zelfverzekerd voor een groep willen staan (in het werk of er buiten)
* Mensen die zich willen verbeteren in het enthousiasmeren of overtuigen van een groep mensen (in het werk of er buiten)
* Mensen die hun peptalks en motivatiespeeches willen verbeteren
En verder iedereen die wil