22/01: “Wees bewust van wat jou gegrond houdt.”

Met onze voeten maken we contact met de aarde. Zo houden we letterlijk beide benen op de grond. Maar hoe bewust ben je daar eigenlijk van? Hoeveel aandacht geef jij aan je voeten tijdens het wandelen, lopen of rennen?

Met ons hoofd, onze gedachten, zijn we vaak met zoveel dingen tegelijk bezig dat we als mens helemaal niet met beide benen op de grond staan. Integendeel: we verkeren in de wolken of zweven tussen hoop en vrees.

Dus: ga vandaag even bewust met je aandacht naar je voeten. Voel hoe ze één voor één de grond raken. Volg in je hoofd het ritme van je voetstappen: links, rechts, links, rechts, etc. Kijk met je ogen hoe de voeten zich steeds een pas verder op de grond planten. Luister naar het geluid dat ze maken (dit kan ook in de sneeuw prima. Kwestie van goed luisteren).

Wanneer je je bewust bent van je contact met de aarde, zal jouw persoonlijke energie zich sterk verbeteren. Negatieve energie zal uit je lichaam/geest worden afgevoerd naar de aarde en positieve energie zal toenemen en jou als persoon meer ‘in flow’ brengen. En dat willen we toch allemaal?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s