22/02: “Haal jezelf door de APK.”

Alhoewel volgens de weerdeskundigen de winter nog lang niet voorbij is, zijn de donker(st)e dagen dat wel. En ons lichaam merkt dat ook! De lentekriebels nemen toe en alles in ons hunkert naar het voorjaar. Net als de dieren op stal staan wij te trappelen van ongeduld om naar buiten te kunnen.

Omdat we toch nog even moeten wachten op het warme weer is dit  een uitgelezen moment voor een APK van het lichaam, oftewel een Algemene Periodieke Keuring. Wat zit er bij jou ‘onder de kap’? Loopt alles nog lekker? Zijn er kleine verborgen gebreken?

Je eigen APK doe je zo: Ga op een rustig plekje zitten waar je 20-30 minuten niet gestoord zult worden. Ga rechtop zitten met de voeten stevig op de vloer. Sluit je ogen en adem drie keer heel rustig en heel diep in en uit. Ga vervolgens met al je aandacht op een rustig tempo langs je hele lichaam. Je begint bovenaan bij je kruin. Daarna loop je heel rustig je hele lichaam af naar beneden. Dus na je kruin o.a. je voorhoofd, je ogen, oren, neus, mond, kin, nek/keel, schouders, borst, hart, rug, buik, navel, onderbuik/onderrug, bekken, bovenbenen, knieën, onderbenen, enkels, voeten en tenslotte je tenen. Bij elk onderdeel dat je aandacht geeft, bepaal je of dit goed voelt of niet goed voelt. Als het niet goed voelt, blijf je even bij dat lichaamsdeel hangen. Wat voel je precies? Waarom voelt het niet goed? Waar komt het vandaan? Wat kun je er aan doen? Als je er nu iets aan kunt doen, doe dat dan. Is het een groot ‘project’, bewaar het voor later om het apart te behandelen.

Jouw APK is nu klaar. Je bent er helemaal klaar voor om het nieuwe buitenseizoen in te gaan. Laat de lente nu maar komen!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s